Coaching

Coaching

“Coachen is iemands potentiële kwaliteiten vrijmaken, zodat hij zo goed mogelijk presteert. Het is geen onderwijzen, maar het leren bevorderen” (Whitmore, 2003).

Individuele coaching

Coaching is geschikt voor iedereen die wil investeren in zijn of haar eigen ontwikkeling, op welk vlak dan ook. De focus kan bijvoorbeeld liggen op talentontwikkeling, maar dat kan ook een ander vraagstuk zijn.

Coaching is een kortdurende oplossingsgerichte begeleidingsvorm. De gesprekken zijn gericht op zelfinzicht en  bewustwording. 

Met coaching kunnen we werken aan:

  • het bezitten van meer energie en lekker in je vel zitten
  • het bezitten van meer zelfvertrouwen,  door de focus te leggen op jouw talenten
  • het verbeteren in  communicatie en relatie met anderen
  • het eigen maken van nieuwe competenties en vaardighedenNaast het voeren van gesprekken, werk ik met verschillende oefeningen en instrumenten. Daarnaast werk ik met thuisopdrachten en werken we samen aan een mooi eindresultaat.

Heb je een hulpvraag, dan help ik je graag verder.

Jobcoaching

Situatie 1
Soms kan het zijn, dat je niet meer helemaal tevreden bent, met het werk dat je op dit moment doet, dat het werk jou niet meer bevredigt. Je bent toe aan een andere uitdaging.

Situatie 2
Je bent al een lange tijd thuis, je bent werkloos en wilt graag (weer) aan het werk. Je weet alleen niet waar je moet starten bij het vinden van een baan.

Soms is een intensieve coaching nodig om iemand te helpen aan een (andere) baan.  Als jobcoach maak ik een goede analyse van wat nodig is om iemand in zijn kracht te krijgen om een (nieuwe ) uitdaging aan te gaan. 

Als jobcoach begeleidt  en ondersteun ik mensen bij hij het zoeken en vinden naar een passende baan. Doelstellingen worden geformuleerd en als jobcoach kijk ik samen met  de cliënt naar diens mogelijkheden op de arbeidsmarkt en zoeken we naar manieren om deze optimaal te benutten.

Een van de trajecten in het zoeken naar (ander) werk is, dat ik op maat advies en/of training kan geven bij het voorbereiden van een sollicitatiegesprek, het opstellen van een goede brief of een goed CV. Een sollicitatiepakket kan dan iets voor jou zijn.

Afhankelijk van jouw hulpvraag wordt het sollicitatiepakket op maat ingevuld.

Bij het afnemen van een sollicitatiepakket, krijg je begeleiding in:

  • het maken van testen op o.a.. het gebied van je persoonlijkheid en talenten die je bezit
  • het ontdekken wie je bent en wat je leuk vindt
  • het schrijven van een CV en motivatiebrief
  • het voorbereiden van een sollicitatie
  • het maken van je LinkedIn
  • het zoeken van passende vacatures

Studentcoaching

Als student wordt er veel van je verwacht. Studeren, gaat vaak gepaard met een hoge werkdruk. Je wilt je tentamens halen, je hebt een bijbaan en je wilt een fijn sociaal leven. Zie dat maar eens allemaal in balans te krijgen. Als je worstelt met studeren of student zijn, kun je behoefte hebben aan persoonlijke steun en begeleiding.  Als coach help ik jou om een eigen studeerstijl te ontwikkelen en mogelijkheden uit te breiden.

Met het geven van studievaardigheden tips, zoals het maken van een goede studieplanning en leren hoe je kunt studeren, kan dat het studeren vergemakkelijken. Met een speciaal programma op maat, gaan we er tegenaan!

Werkwijze coaching

Stap 1: Aanmelden
Heb je interesse in of vragen over een training of een coachingstraject? Neem dan contact op via het e-mail-adres: info@cindycommuniceert.nl, via Facebook of neem telefonisch op: 06-14 34 46 02. Ook is het mogelijk dat ik coaching op locatie verzorg. 

Stap 2: Kennismaking
Een telefonische intake is gratis. Een kennismakingsgesprek van ongeveer 45 minuten is ook kosteloos. Wil je een kennismakingssessie, gevolgd door een coachingssessie van ongeveer 120 minuten, dan geldt hiervoor het gebruikelijke tarief.

Stap 3: Aan de slag
We maken een afspraak in mijn praktijkruimte in Almere. Samen formuleren we een coachvraag en gaan we aan de slag. Ik luister, vraag door en samen bekijken we wat voor jou werkt. We gaan doelgericht aan de slag, en proberen we de opgestelde  doelen te bereiken. Ook is er een mogelijkheid om tijdens een coachsessie een wandeling te maken in de buitenlucht.